Pažitka
Název:

Krůtí na přepuštěném másle a pomerančové šťávě


Krůtí na přepuštěném másle a pomerančové šťávě


Ingredience:
Ingredience:
krůtí stehenní sval bez kosti a kůže2 ks
přepuštěné máslo100 ml
100% pomerančová šťáva400 ml
cibule2 ks
česnek4 stroužky
celý kmín1 lžíce
celý pepř nadrcený v hmoždíři1 lžička
sůl dle chuti
vývar na podlívání100 - 150 ml
Postup přípravy:

Vyzkoušejte dát obyčejnou pečenou klasiku do "svátečního" kabátku.

Maso opláchneme, osušíme a dáme do pekáčku. Posypeme drobně nakrájenou cibulí a česnekem. Osolíme, okmínujeme, přidáme pepř a tekuté přepuštěné máslo. Rukama vše do masa vmasírujeme, zalijeme pomerančovou šťávou, přiklopíme druhou částí pekáčku a dáme přes noc do chladna. Podle možností alespoň jednou maso v pekáčku otočíme.
Druhý den opět vše v pekáčku rukama "promasírujeme" a poté v předehřáté troubě na 180°C pečeme přikryté cca 150 minut doměkka. 20minut před koncem odkryté dopékáme na barvičku.
Během pečení přelíváme vypečenou šťávou a podle potřeby podlíváme vývarem.
Podáváme s pečivem, nebo přílohou která nám vyhovuje.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno