Pažitka
Název:

Krůtí prsa zapečená se žampiony a sýrem


Krůtí prsa zapečená se žampiony a sýrem


Ingredience:
Ingredience:
krůtí prsa750 g
strouhaný eidam300 g
středně velká červená cibule2 ks
žampiony200 g
smetana1 kelímek
sůl dle chuti
koření Adobado (grilovací koření) špetka
máslo na vymazání
Postup přípravy:

Není nic jednoduššího, než dát všechny suroviny do jednoho pekáčku a zapéct.

Krůtí prsa nakrájíme na plátky, rozklepeme, posolíme a posypeme kořením. Sýr nastrouháme, cibulku nakrájíme najemno a žampiony na kostičky - vše promícháme v míse. Do máslem vymazané zapékací mísy vrstvíme maso a připravenou směs. Končíme masem, které posypeme lehce strouhaným sýrem. Zalijeme smetanou a necháme v lednici přes noc proležet. Druhý den zapékáme asi 1 hodinu v troubě.

Po mírném vychládnutí rozkrájíme na kostky a podáváme s vařenými bramborami.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno