Pažitka
Název:

Krůtí prsíčka na víně se špenátem


Krůtí prsíčka na víně se špenátem


Ingredience:
Ingredience:
větší krůtí prsíčka2 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
mletá červená paprika dle chuti
bílé suché vínocca 1 - 2 hrnky
baby špenát dle potřeby
máslo kousek
olivový olej dle potřeby
čerstvý tymián dle chuti
česnekcca 3 stroužky
Postup přípravy:

Tento recept je poměrně rychlovka, je vynikající, jednoduché a jako přílohu můžete zvolit bramborovou kaši, šťouchané brambory nebo také pečenou variantu, dále jsme vyzkoušeli i kuskus nebo rýži a také super, takže to je jen na Vás na co máte momentálně chuť.

Nejprve si ochutíme maso solí, pepřem a mletou paprikou. Do pánve dáme kousek másla a trošku olivového oleje, na pánvi opečeme maso z obou stran dozlatova. Poté přidáme česnek a tymián, dvě minutky opékáme. Zalijeme hrnkem vína a necháme na mírném ohni opékat, dokud maso nebude měkké a dobře propečené. Je možné, že během procesu budete muset ještě přilít trochu vína. 

Jakmile bude maso hotové, přidáme ke zbývající omáčce kousek másla a špenát. Necháme zavadnout a servírujeme. Pokud se rozhodnete pro kuskus nebo rýži určitě udělejte víc omáčky. Výsledná omáčka je sladkokyselá po vínu a jemná díky máslíčku. Prostě dokonalost. 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Wertheimová

    zavřít okno