Ingredience: | |
krůtí prsní maso | 4 plátky |
vejce | 1 ks |
kukuřičné lupínky | 6 hrstí |
řepkový olej | dle potřeby |
růžová sůl | dle chuti |
vařené brambory | 3 ks |
mražená směs hrášek, kukuřice, mrkev | 500 g |
polníček | 2 hrsti |
vařená vejce | 2 ks |
kyselé okurky | 6 ks |
hustý bílý jogurt | 200 g |
hořčice | 1 - 2 lžíce |
Řízky mám vcelku ráda, ale nerada je připravuji, takže je doma míváme velice sporadicky. Ale když už má dnes prababička narozeniny, její oblíbené jídlo nesmělo chybět. A dokázali jsme jí, že to jde i odlehčeně.
Plátky masa naklepeme přes igelitový sáček, osolíme a obalíme v rozšlehaném vejci a rozdrcených lupíncích (lupínky jednoduše nasypte do sáčku, zavažte a přejeďte válečkem na těsto). Obalené řízky pečeme na pečícím papíru postříkané olejem při teplotě 180st asi 15-20min dozlatova.
Brambory, vejce, okurky pokrájíme na kostky, smícháme s uvařeným hráškem, mrkví a kukuřicí, posekaným polníčkem a ochutíme jogurtem s hořčicí. Dospělí si mohou přisolit.