Pažitka
Název:

Krůtí řízek pečený v kukuřičných lupíncích, variace na bramborový salát


Krůtí řízek pečený v kukuřičných lupíncích, variace na bramborový salát


Ingredience:
Ingredience:
krůtí prsní maso4 plátky
vejce1 ks
kukuřičné lupínky6 hrstí
řepkový olej dle potřeby
růžová sůl dle chuti
vařené brambory3 ks
mražená směs hrášek, kukuřice, mrkev500 g
polníček2 hrsti
vařená vejce2 ks
kyselé okurky6 ks
hustý bílý jogurt200 g
hořčice1 - 2 lžíce
Postup přípravy:

Řízky mám vcelku ráda, ale nerada je připravuji, takže je doma míváme velice sporadicky. Ale když už má dnes prababička narozeniny, její oblíbené jídlo nesmělo chybět. A dokázali jsme jí, že to jde i odlehčeně.

Plátky masa naklepeme přes igelitový sáček, osolíme a obalíme v rozšlehaném vejci a rozdrcených lupíncích (lupínky jednoduše nasypte do sáčku, zavažte a přejeďte válečkem na těsto). Obalené řízky pečeme na pečícím papíru postříkané olejem při teplotě 180st asi 15-20min dozlatova.
Brambory, vejce, okurky pokrájíme na kostky, smícháme s uvařeným hráškem, mrkví a kukuřicí, posekaným polníčkem a ochutíme jogurtem s hořčicí. Dospělí si mohou přisolit.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno