

| Ingredience: | |
| České Ghíčko Bio | dle potřeby |
| krůtí maso | 250 g |
| velká cibule | 1 ks |
| pórek | 60 g |
| malá červená paprika | 2 ks |
| bílá paprika | 1 ks |
| lahůdková maďarská paprika Grešík | dle chuti |
| kurkuma | 1/2 lžičky |
| sůl | dle chuti |
| nať jarní cibulky | na ozdobení |
| voda | dle potřeby |
| rýže basmati | dle potřeby |
| řasa kombu | velikost poštovní známky |
Masové směsi jsou naše oblíbené, většinou je připravuji z kuřecího nebo vepřového masa, ale jelikož jsem měla chuť na změnu, připravila jsem ji tentokrát z krůtího masa.
Krůtí maso omyjeme, nakrájíme na nudličky, orestujeme na Ghí společně s nakrájenou cibulí, osolíme, přidáme lahůdkovou papriku, podlijeme vodou a dusíme do změknutí masa. Nakonec přidáme kurkumu, pokrájené papriky a pórek, promícháme a krátce prohřejeme, nezahušťovala jsem.
Podáváme s rýží basmati, kterou ozdobíme natí z jarní cibulky. Rýži propláchneme a dáme vařit společně s řasou kombu. Řasu můžeme ponechat nebo vyjmout, chuť rýže nezmění.
Podrobné info: