Pažitka
Název:

Krůtí směs s pórkem, cibulkou, paprikami s basmati rýží a řasou kombu


Krůtí směs s pórkem, cibulkou, paprikami s basmati rýží a řasou kombu


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřeby
krůtí maso250 g
velká cibule1 ks
pórek60 g
malá červená paprika2 ks
bílá paprika1 ks
lahůdková maďarská paprika Grešík dle chuti
kurkuma1/2 lžičky
sůl dle chuti
nať jarní cibulky na ozdobení
voda dle potřeby
rýže basmati dle potřeby
řasa kombu velikost poštovní známky
Postup přípravy:

Masové směsi jsou naše oblíbené, většinou je připravuji z kuřecího nebo vepřového masa, ale jelikož jsem měla chuť na změnu, připravila jsem ji tentokrát z krůtího masa.

Krůtí maso omyjeme, nakrájíme na nudličky, orestujeme na Ghí společně s nakrájenou cibulí, osolíme, přidáme lahůdkovou papriku, podlijeme vodou a dusíme do změknutí masa. Nakonec přidáme kurkumu, pokrájené papriky a pórek, promícháme a krátce prohřejeme, nezahušťovala jsem.

Podáváme s rýží basmati, kterou ozdobíme natí z jarní cibulky. Rýži propláchneme a dáme vařit společně s řasou kombu. Řasu můžeme ponechat nebo vyjmout, chuť rýže nezmění.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno