Pažitka
Název:

Krůtí stehna pečená v marinádě


Krůtí stehna pečená v marinádě


Ingredience:
Ingredience:
krůtí spodní stehna2 ks
drcený kmín2 lžičky
menší cibule1 ks
sůl dle chuti
vývar nebo voda na podlévání
plátek másla2 cm
Marináda:
třtinový cukr2 lžíce
granulovaný česnek1 lžíce
mletá skořice1/2 lžičky
hřebíček3 ks
jalovec3 ks
šťáva ze 2 pomerančů dle chuti
olej2 lžíce
Postup přípravy:

Máte rádi pečená krůtí stehna? Nebojte se zaexperimentovat a vyzkoušejte tuto"klasiku" upéct v chutné marinádě.

V menším kastrůlku necháme mírně zkaramelizovat cukr. Podlijeme pomerančovou šťávou, přidáme granulovaný česnek, skořici a v hmoždíři důkladně rozdrcený hřebíček a jalovčinky. Přikryté pokličkou necháme slabým varem vařit 5minut. Nakonec přidáme olej a necháme vystydnout.
Stehna opláchneme, osušíme a dáme do vhodné nádoby. Přes jemné síto na ně přecedíme chladnou marinádu, ještě je malinko v marinádě pootáčíme a dáme přes noc do lednice.
Poté stehna přemístíme do pekáčku s drobně nakrájenou cibulí, osolíme, okmínujeme, přidáme marinádu a podlijeme cca 150ml vývaru. 
Přikryté vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme za občasného přelévání a podlévání 90minut. V polovině pečení stehna v pekáčku otočíme a podle potřeby přidáme trošku vývaru.
Pak odstraníme víko a stehna za častého přelévání vpečenou šťávou dopečeme doměkka. Během dopékání po troškách přiléváme vývar, aby bylo stále dost šťávy. Na závěr zjemníme plátkem másla.
Podávala jsem s rýží, kterou jsem promíchala s vypečenou šťávou a nakrájenou natí lahůdkové cibulky.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno