

| Ingredience: | |
| krůtí prsa | 10 plátků |
| vařené jedlé kaštany | 200 g |
| cibule | 1 ks |
| celozrnný toastový chleba | 4 plátky |
| vejce | 2 ks |
| máslo | 50 g |
| mléko | 200 ml |
| tymián | hrstka |
| petrželka | hrstka |
| muškátový oříšek | špetka |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| Omáčka: | |
| Ghí | 1 lžíce |
| drcený kmín | 1 lžička |
| smetana na zjemnění | 100 ml |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| instantní rýžová kaše | na zahuštění |
Kaštany kam se podíváš, aneb stále zpracováváme zásoby od dědečka z chalupy. Mimochodem kaštanová nádivka je prý britská vánoční specialita. Akorát nám k tomu chybí ten jejich obří krocan (smích).
Krůtí prso nakrájíme na plátky a lehce rozklepeme přes igelitový pytlík. Osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet. Mezitím si připravíme nádivku a to tak, že toastový chleba nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, rozpuštěným máslem a přidáme dva žloutky. Vmícháme také rozdrcené nebo umleté kaštany, jemně krájenou cibuli, bylinky, koření a dostatečně osolíme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který na závěr opatrně přidáme ke směsi a lehce promícháme. Každý plátek plníme nádivkovou směsí, stočíme do závitku a převážeme potravinovým provázkem nebo nití. Hotové závitky necháme zprudka zatáhnout ze všech stran na ghíčku. Poté podlijeme vodou/vývarem, přidáme drcený kmín, sůl, pepř a dusíme do změknutí masa (asi 45 minut). Na závěr závitky vyjmeme, do omáčky přidáme smetanu a zahustíme podle libosti. Podávala jsem s vařeným bramborem.
Podrobné info: