Pažitka
Název:

Krůtí závitky s kaštanovou nádivkou a smetanovou omáčkou


Krůtí závitky s kaštanovou nádivkou a smetanovou omáčkou


Ingredience:
Ingredience:
krůtí prsa10 plátků
vařené jedlé kaštany200 g
cibule1 ks
celozrnný toastový chleba4 plátky
vejce2 ks
máslo50 g
mléko200 ml
tymián hrstka
petrželka hrstka
muškátový oříšek špetka
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Omáčka:
Ghí1 lžíce
drcený kmín1 lžička
smetana na zjemnění100 ml
sůl dle chuti
pepř dle chuti
instantní rýžová kaše na zahuštění
Postup přípravy:

Kaštany kam se podíváš, aneb stále zpracováváme zásoby od dědečka z chalupy. Mimochodem kaštanová nádivka je prý britská vánoční specialita. Akorát nám k tomu chybí ten jejich obří krocan (smích).

Krůtí prso nakrájíme na plátky a lehce rozklepeme přes igelitový pytlík. Osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet. Mezitím si připravíme nádivku a to tak, že toastový chleba nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, rozpuštěným máslem a přidáme dva žloutky. Vmícháme také rozdrcené nebo umleté kaštany, jemně krájenou cibuli, bylinky, koření a dostatečně osolíme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který na závěr opatrně přidáme ke směsi a lehce promícháme. Každý plátek plníme nádivkovou směsí, stočíme do závitku a převážeme potravinovým provázkem nebo nití. Hotové závitky necháme zprudka zatáhnout ze všech stran na ghíčku. Poté podlijeme vodou/vývarem, přidáme drcený kmín, sůl, pepř a dusíme do změknutí masa (asi 45 minut). Na závěr závitky vyjmeme, do omáčky přidáme smetanu a zahustíme podle libosti. Podávala jsem s vařeným bramborem.

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno