

| Ingredience: | |
| brambory | 400 g |
| máslo | 40 g |
| hladká špaldová mouka | 40 g |
| mléko | 400 ml |
| voda | cca 800 mml |
| sterilované hřiby | 200 g |
| vařená vejce | 4 ks |
| čerstvý kopr | 1/2 svazku |
| mletý kmín | dle chuti |
| bílý pepř | dle chuti |
| himalájská růžová sůl | dle chuti |
| ocet | dle chuti |
| čekankový sirup | dle chuti |
Matýsek mě o víkendu prosil, že by chtěl koprovou polívečku. Ráda ji vařím podle receptu mojí babičky, ale také vím, že manželovým favoritem zrovna není.
A tak jsem udělala kompromis, aby si pochutnali oba. A u večeře se kluci předháněli ve chválení.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě doměkka.
Z másla a mouky připravíme zásmažku (jíšku), kterou rozředíme mlékem a vodou z brambor (pokud se vám udělají hrudky, nezoufejte a použijte na ně ponorný mixér).
Za občasného míchání necháme probublávat 15 minut.
Houby jsem použila domácí zavařené. Pokud máte čerstvé, uvařte je společně s brambory nebo je krátce poduste.
Polévku okořeňte, přidejte ocet (stačí asi 2 kávové lžičky), popřípadě čekankový sirup, abyste docílili sladkokyselé chuti.
Na závěr už jen vmíchejte najemno posekaný kopr, uvařené houby, brambory a pokrájená vařená vejce.
TIP: