Pažitka
Název:

Kulajda z bešamelu


Kulajda z bešamelu


Ingredience:
Ingredience:
máslo1 velká lžíce
hladká moukacca 2 lžíce
mléko300 ml
velké brambory2 ks
houbycca 200 g
smetana 30% a více na zjemnění
vejce dle potřeby
nové koření3 kuličky
bobkový list2 ks
pepř4 kuličky
šťáva z citronu dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
kmín dle chuti
kopr dle chuti
Postup přípravy:

Máte v mrazáku zásoby hub nebo patříte mezi šťastlivce, kteří ještě o víkendu donesli poslední houbovou nadílku z lesa domů? Ať tak či tak, všem vám závidím, páč já mám zase prdlačku. Farmářský trhy nebo Makro to jistí, a tak hurá na mojí milovanou kulajdu tak, jak ji po desetiletí děláme u nás doma.

Brambory nakrájíme na malinký kostičky a dáme vařit do osolené vody spolu s troškou kmínu, novýho koření, kuliček pepře a bobkovýho listu.
Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, do které postupně přiléváme mléko a za stálýho míchání vyšleháme hladký bešamel.
Když se brambory začnou vařit, přihodíme k nim pokrájené houby a vaříme do měkka.
Celou směs hub a brambor i s vodou vlijeme do hrnce s bešamelem, rozmícháme a necháme provařit. Na konec přidáme smetanu na zjemnění, dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a koprem.
Podáváme se ztraceným vejcem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno