

| Ingredience: | |
| mleté krůtí maso | 500 g | 
| vejce | 1 ks | 
| česnek | 4 stroužky | 
| sýr Gouda | 10 dkg | 
| rozemleté ovesné vločky | hrstka | 
| máslo | kousek | 
| šalotka | 1 ks | 
| česnek | 2 stroužky | 
| velká červená rajčata | 2 ks | 
| sůl | špetka | 
| worcester | dle chuti | 
| bazalka | dle chuti | 
| voda | 1 hrnek | 
| semolinové těstoviny s medvědím česnekem | 250 g | 
Pro řadu z vás jistě nebude tento recept ničím výjimečným, neboť pokrmy z mletého masa jsou v českých rodinách velice populární, ale mně napadlo vyzkoušet to trochu jinak.
Z mletého krůtího masa, soli, pepře, uzené papriky, 1 vejce, česneku, strouhaného sýra a mletých ovesných vloček (na zahuštění) jsem vytvořila kuličky a pekla 30 minut na sucho v troubě. Mezitím jsem si na másle orestovala na drobno nakrájenou cibuli a stroužky česneku, přidala spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata, ochutila solí, kapkou worchesteru, mírně podlila vodou a chvíli podusila. Poté jsem do směsi přidala dle návodu uvařené těstoviny, nasekanou čerstvou bazalku a vše promíchala.
Podrobné info: