Pažitka
Název:

Kuličky z krůtího masa, semolinové těstoviny s medvědím česnekem a sekaná rajčata


Kuličky z krůtího masa, semolinové těstoviny s medvědím česnekem a sekaná rajčata


Ingredience:
Ingredience:
mleté krůtí maso500 g
vejce1 ks
česnek4 stroužky
sýr Gouda10 dkg
rozemleté ovesné vločky hrstka
máslo kousek
šalotka1 ks
česnek2 stroužky
velká červená rajčata2 ks
sůl špetka
worcester dle chuti
bazalka dle chuti
voda1 hrnek
semolinové těstoviny s medvědím česnekem250 g
Postup přípravy:

Pro řadu z vás jistě nebude tento recept ničím výjimečným, neboť pokrmy z mletého masa jsou v českých rodinách velice populární, ale mně napadlo vyzkoušet to trochu jinak.

Z mletého krůtího masa, soli, pepře, uzené papriky, 1 vejce, česneku, strouhaného sýra a mletých ovesných vloček (na zahuštění) jsem vytvořila kuličky a pekla 30 minut na sucho v troubě. Mezitím jsem si na másle orestovala na drobno nakrájenou cibuli a stroužky česneku, přidala spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata, ochutila solí, kapkou worchesteru, mírně podlila vodou a chvíli podusila. Poté jsem do směsi přidala dle návodu uvařené těstoviny, nasekanou čerstvou bazalku a vše promíchala.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Milena Jandusová

    zavřít okno