Ingredience: | |
kuřecí prsa | 2 ks |
paprika (červená, žlutá, zelená) | 1 ks |
jarní cibulka | 1 ks |
pórek | 5 cm |
cibule | 1 ks |
zázvor | plátek |
česnek | 3 stoužky |
malá mrkev | 1 ks |
zelené fazolky/mladé hrachové lusky | malá hrst |
syrové arašídy/nesolené | dle chuti |
chilli/sečuánský pepř | dle chuti |
olej | 1 lžíce |
vody | 2 lžíce |
víno shaoxing | 1 lžíce |
kukuřičný škrob | 1 lžička |
pepř | špetka |
sůl | 1/2 lžičky |
světlá sojovka | 2 lžíce |
tmavá sojovka | 1 lžíce |
rýžový ocet | 1 lžíce |
cukr | 1 lžička |
voda | 3 lžíce |
kukuřičný škrob | 1 lžička |
Dnes jsem poprvé od vypálení vyzkoušela můj staro-nový WOK.
Musím říct, že se v něm vařilo jedna báseň. Zvolila jsem schválně KUNG PAO, protože se restovalo naložené maso, zelenina a nakonec i omáčka, která se ráda přichytává.
Jsem fakt ráda, že jsem ho zachránila před vyhozením do popelnice.
Kuřecí prso si rozkrojte na dva plátky. Ty potom nakrájejte na nudličky, a nebo na kostky. Záleží na vás. My i dětí jíme hůlkami a tak nám více vyhovují nudličky.
V misce je smíchejte s olejem, vodou, vínem, škrobem, solí, pepřem a nechte takto marinovat minimálně 30 minut.
Z ostatních surovin jako je světlá a tmavá sojovka, ocet, cukr, voda a škrob si připravte omáčku, kterou na závěr celý pokrm zalijete.
Arašídy je nejlépe koupit nepražené i se slupkou. K dostání jsou v Asijských obchodech a 500g stojí cca 50,-. Pokud ale nemáte tu možnost, tak alespoň kupte pražené, ale nesolené.
Ty syrové si dejte do pánve a za stálého vrtění pánví je 3 minuty opékejte. Nechte úplně vychladnout a v utěrce pak zbavte slupek.
Celé vaření probíhá celkem rychle a tak si veškerou zeleninu nakrájejte dopředu a nachystejte si na tác.
Nejprve si ve woku na trošce oleje orestujte česnek, zázvor a chilli. Pokud budou s vámi jíst i děti, tak si nechte chilli až na konec.
Přidejte mrkev, cibuli a po dalších třech minutách i fazolky a papriku. Na poslední dvě minutky přihoďte i pórek a jarní cibulku.
Dejte stranou a znova rozpalte wok. Na trošce oleje velmi zprudka orestujte maso.
Zeleninu vraťte zpět do pánve.
Na závěr přihoďte opražené ořechy, připravenou omáčku ( na dně se určitě usadil škrob ) a vše s ní promíchejte. Celkem rychle začne vše houstnout. Pokud by to bylo moc, tak můžete přidat trochu vody.
Jako příloha je ideální rýže.
Dobrou chuť!
Podrobné info: