Pažitka
Název:

Kung Pao - kuřecí


Kung Pao - kuřecí


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsa2 ks
paprika (červená, žlutá, zelená)1 ks
jarní cibulka1 ks
pórek5 cm
cibule1 ks
zázvor plátek
česnek3 stoužky
malá mrkev1 ks
zelené fazolky/mladé hrachové lusky malá hrst
syrové arašídy/nesolené dle chuti
chilli/sečuánský pepř dle chuti
olej1 lžíce
vody2 lžíce
víno shaoxing1 lžíce
kukuřičný škrob1 lžička
pepř špetka
sůl1/2 lžičky
světlá sojovka2 lžíce
tmavá sojovka1 lžíce
rýžový ocet1 lžíce
cukr1 lžička
voda3 lžíce
kukuřičný škrob1 lžička
Postup přípravy:

Dnes jsem poprvé od vypálení vyzkoušela můj staro-nový WOK.
Musím říct, že se v něm vařilo jedna báseň. Zvolila jsem schválně KUNG PAO, protože se restovalo naložené maso, zelenina a nakonec i omáčka, která se ráda přichytává.
Jsem fakt ráda, že jsem ho zachránila před vyhozením do popelnice.

Kuřecí prso si rozkrojte na dva plátky. Ty potom nakrájejte na nudličky, a nebo na kostky. Záleží na vás. My i dětí jíme hůlkami a tak nám více vyhovují nudličky.

V misce je smíchejte s olejem, vodou, vínem, škrobem, solí, pepřem a nechte takto marinovat minimálně 30 minut. 

Z ostatních surovin jako je světlá a tmavá sojovka, ocet, cukr, voda a škrob si připravte omáčku, kterou na závěr celý pokrm zalijete.  

Arašídy je nejlépe koupit nepražené i se slupkou. K dostání jsou v Asijských obchodech a 500g stojí cca 50,-. Pokud ale nemáte tu možnost, tak alespoň kupte pražené, ale nesolené.

Ty syrové si dejte do pánve a za stálého vrtění pánví je 3 minuty opékejte. Nechte úplně vychladnout a v utěrce pak zbavte slupek.

Celé vaření probíhá celkem rychle a tak si veškerou zeleninu nakrájejte dopředu a nachystejte si na tác.

Nejprve si ve woku na trošce oleje orestujte česnek, zázvor a chilli. Pokud budou s vámi jíst i děti, tak si nechte chilli až na konec.

Přidejte mrkev, cibuli a po dalších třech minutách i fazolky a papriku. Na poslední dvě minutky přihoďte i pórek a jarní cibulku.

Dejte stranou a znova rozpalte wok. Na trošce oleje velmi zprudka orestujte maso. 

Zeleninu vraťte zpět do pánve.

Na závěr přihoďte opražené ořechy, připravenou omáčku ( na dně se určitě usadil škrob ) a vše s ní promíchejte. Celkem rychle začne vše houstnout. Pokud by to bylo moc, tak můžete přidat trochu vody.

Jako příloha je ideální rýže.

Dobrou chuť!   

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno