Pažitka
Název:

Kuřátko s nádivkou se směsí uzené papriky a koření "Adamova žebra"


Kuřátko s nádivkou se směsí uzené papriky a koření "Adamova žebra"


Ingredience:
Ingredience:
větší kuře celé1 ks
sůl1 špetka
kmín1 špetka
jablko na plátky2 ks
máslo125 g
nádivka viz. recept1 ks
Směs na potírání:
uzená paprika1 špetka
koření Adamova žebra1 špetka
olivový olej
Postup přípravy:

V předešlém receptu jsme pekli nádivku, kterou rovnou použijeme při pečení kuřete. Přidáme i nakrájená jablka, která šťávě dodají velmi příjemnou chuť.

Kuřátko omyjeme a naplníme nádivkou z minulého receptu ZDE: Velikonoční nádivka a potřeme směsí uzené papriky, koření a olivového oleje.
Poté posypeme kmínem, osolíme a podlijeme vodou. Já přidávám ještě do pekáčku pokrájená jablka a kousek másla.
Hotovo, vložíme do vyhřáté trouby na 170°C a pečeme doměkka. Samozřejmě si hlídáme zlatavou barvičku kuřátka a občas podléváme či potíráme.

Jako přílohu jsem zvolila šťouchaný brambor s uškvařenou slaninkou a cibulkou.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno