Ingredience: | |
větší kuře celé | 1 ks |
sůl | 1 špetka |
kmín | 1 špetka |
jablko na plátky | 2 ks |
máslo | 125 g |
nádivka viz. recept | 1 ks |
Směs na potírání: | |
uzená paprika | 1 špetka |
koření Adamova žebra | 1 špetka |
olivový olej |
V předešlém receptu jsme pekli nádivku, kterou rovnou použijeme při pečení kuřete. Přidáme i nakrájená jablka, která šťávě dodají velmi příjemnou chuť.
Kuřátko omyjeme a naplníme nádivkou z minulého receptu ZDE: Velikonoční nádivka a potřeme směsí uzené papriky, koření a olivového oleje.
Poté posypeme kmínem, osolíme a podlijeme vodou. Já přidávám ještě do pekáčku pokrájená jablka a kousek másla.
Hotovo, vložíme do vyhřáté trouby na 170°C a pečeme doměkka. Samozřejmě si hlídáme zlatavou barvičku kuřátka a občas podléváme či potíráme.
Jako přílohu jsem zvolila šťouchaný brambor s uškvařenou slaninkou a cibulkou.
Dobrou chuť!