

| Ingredience: | |
| kuřecí stehna | 4 ks |
| česnek | 2 stroužky |
| cibule | 1 ks |
| kuřecí vývar | 150 ml |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| koření | dle chuti |
| Rybízový dip: | |
| rybíz | 150 g |
| cukr | 50 g |
| červené víno | 1 dl |
| malá jarní cibulka s natí | 1 ks |
| olivový olej | 1 lžíce |
| mleté chilli | špetka |
| mletý zázvor | špetka |
| pepř | špetka |
| sůl | špetka |
Netradiční kombinace kuřecího masa a rybízu, milovníci sladkokyselé chutě, těšte se.
Omytá kuřecí stehna osolte, opepřete. Na rozehřátém oleji opečte ze všech stran dozlatova. Přeložte stehna do pekáčku a posypte kořením. Přidejte oloupanou, nakrájenou cibuli a zalijte vývarem. Přikryjte a pečte v troubě přibližně hodinu (posledních 10 minut pečeme stehna odkrytá).
Rybízový dip:
Jarní cibulku si nakrájíme najemno, přidáme lžíci oleje, osolíme, opepříme a přidáme špetku chilli a zázvoru. Vše pořádně promícháme a necháme 5 minutek odležet. Potom vmícháme rybíz, cukr a víno. Vše rozmícháme a necháme vychladit.
Jako příloha se hodí například hranolky.
Podrobné info: