Pažitka
Název:

Kuře Madrás


Kuře Madrás


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí stehna (4 - 6 ks)1,2 kg
střední červená cibule1 ks
střední žlutá cibule1 ks
větší rajčata2 ks
oloupaný zázvor10 g
česnek2 stroužky
chilli paprička3 ks
máslo100 g
mletý hřebíček1 zarovnaná lžička
mletý kardamom1 zarovnaná lžička
mletá skořice1/2 lžičky
mletý koriandr2 lžičky
kurkuma1 lžička
restované kari1 lžíce
sůl2 lžičky
voda500 ml
kokosové mléko (AROYO)500 ml
Marináda:
olej2 lžíce
sůl1 lžička
restované kari1 lžička
kurkuma1 lžička
chilli1 lžička
Postup přípravy:

Kuřecí maso pro mě bylo vždycky trochu nudný. Ne, že bych ho nemilovala pečený, na paprice atd., ale představa, že mám doma strávníky, co jedí jenom kuřecí, mě děsí! Po týdnu bych nevěděla, co vařit.
A pak sem zalistovala kuchařkou Romana Vaňka, Jednoduše a dokonale - KUŘE. Takovejch jídel, kde hraje kuřecí hlavní roli a přesto to není žádná nuda! Hm... přehodnocuju svůj názor a chystám se další recepty vyzkoušet. Dneska došlo na první z nich, a jelikož miluju Indickou kuchyni, volba padla na Kuře Madras! Dokonalá kombinace chutí a vůní orientu. Indii sem nikdy nevařila, ale podle tohodle receptu to svede každej! Jdeme na to.

Postup na restované kari:
Na nepřilnavý pánvi, rozehřátý na středním ohni, nasypeme 2 lžíce kari koření a plochou obracečkou mícháme, po dobu 1 minuty. Stáhneme oheň na minimum a za stálýho míchání dál restujeme 5 minut. Pak přesypeme koření do misky a necháme vychladnout.

Postup:
Stehna rozřízneme v kloubu na 2 části. V misce smícháme suroviny na marinádu, přidáme maso, důkladně promícháme a necháme přikrytý 30 minut odpočívat v pokojový teplotě.

Obě cibule nakrájíme na klínky, rajčata na kostičky a zázvor, česnek i chilli papričky najemno.

V pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm opečeme dozlatova z obou stran, nejdřív kůží dolu. Pak ho vyjmeme, dáme stranou a máslo slijeme do kastrolu tak, aby koření zůstalo v pánvi...můžete použít cedník.

V kastrolu s máslem zpěníme cibuli, přimícháme rajčata, pak zázvor, česnek, chilli papričky a opět promícháme. Přisypeme veškerý koření, restovaný kari i sůl a mícháme na středním plameni asi minutu.

Vložíme zpět opečený maso, přilijeme vodu, přivedeme k varu, stáhneme plamen a na mírným ohni vaříme 6 minut.
Pak přidáme kokosový mlíko, promícháme a vaříme nezakrytý, opět na mírným ohni dalších 30 minut.

Teď už nám tahle indická dobrota provoněla celej byt, stačí jen uvařit rýži a pochutnat si na fantastickým jídle

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno