

| Ingredience: | |
| kuřecí stehna | 4 ks | 
| cibule | 2 ks | 
| česnek | 4 - 6 stroužků | 
| tymián | 8 větviček | 
| velký citron | 1 ks | 
| olej | dle potřeby | 
| sůl | dle chuti | 
| pepř | dle chuti | 
| suché bílé víno | 150 ml | 
| olivový olej | 2 lžíce | 
| vývar nebo voda | 300 ml | 
| máslo | 4 plátky | 
Mám moc ráda čerstvé bylinky. Měla jsem tu zbytek tymiánu a přemýšlela, co by se s ním dalo uvařit. Inspiraci jsem našla ve svém oblíbeném magazínu o vaření. Kuře na citrónech a tymiánu se jevilo jako jednoduché a chutné jídlo a bylo tomu opravdu tak. Kuře je krásně šťavnaté, a šťáva, která při pečení vznikne, je plná chuti citrónu a tymiánu.
Kuřecí stehna si mírně osolíme a opepříme. Cibuli si nakrájíme a rozdělíme na měsíčky, česnek oloupeme, citron omyjeme a nakrájíme na kolečka. Do velké mísy dáme kuřecí stehna, cibuli, česnek, citrón a přidáme cca dvě lžíce olivového oleje a všechen tymián. Vše promícháme.
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. V pekáči si na oleji zatáhneme kuřecí stehna, dáma pak stranou. Opečeme si cibuli, česnek a citrón společně s tymiánem a po chvíli přidáme víno, které chvíli provaříme. Do pekáče poté vrátíme kuřecí stehna, přidáme vodu nebo vývar a na každé stehno dáme plátek másla. Pekáč přikryjeme a dáme do trouby. Pečeme na 200 stupňů cca 1 hodinu. Poté na 20 minut pekáč odklopíme a poté dáme ještě 5 minut na gril.
Podrobné info: