Pažitka
Název:

Kuře na paprice a červené čočce


Kuře na paprice a červené čočce


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí sehna (nebo 8 kuřecích paliček)4 ks
velká cibule1 ks
sladká paprika1 - 2 lžíce
hrubozrnná sůl dle chuti
rýžová smetana (nebo klasická)250 ml
červená čočka200 g
vývar800 ml
olej dle potřeby
Postup přípravy:

Klasická omáčka kuře na paprice patří v naší rodině k tak zvané top pětce omáček. Když vařím oblíbená jídla, tak se snažím i čas od času zaexperimentovat a zkusit je trochu jinak. Synovi vůbec nejedou luštěniny, a tak jsem je zkusila "propašovat" do jeho oblíbené omáčky a povedlo se. Jako vždy zbaštil celý talíř.

V tlakovém hrnci si na oleji zatáhneme kuřecí stehna, ty pak dáme stranou a osolíme. Na tomtéž oleji si krátce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zezlátne, přisypeme sladkou papriku (je třeba rychle míchat a stáhnout plamen, aby paprika nezhořkla).  Poté přilijeme cca 500 - 600 ml vývaru a vrátíme zpět kuřecí stehna. Dolijeme zbývající vývar, tak aby byla stehna ponořená, ale ne více. Dáme vařit a od bodu varu, vaříme 20 minut. Poté opatrně otevřeme tlakový hrnec a vyndáme kuřecí stehna a do omáčky přisypeme červenou čočku. Hrnec už nezavřeme a červenou čočku vaříme 5 minut. Jakmile je čočka měkká, tak ji v omáčce rozmixujeme tyčovým mixérem. Poté přilijeme smetanu na vaření a necháme omáčku provařit. Omáčka je díky rozmixované čočce sama o sobě zahuštěná. Pokud je třeba, ještě dosolíme. Podáváme s tím, co kdo má rád. U nás jsou to těstoviny, třeba kukuřičná kolínka.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno