Pažitka
Název:

Kuře na paprice


Kuře na paprice


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí stehno2 ks
smetana1 kelímek
sladká paprika špetka
sůl dle chuti
pepř špetka
kuřecí vývar na podlití
máslo kousek
olej trochu
mouka dle potřeby
Postup přípravy:

Jako příloha se skvěle hodí například rýže či těstoviny.

Kuřecí stehna osolíme, opepříme a dáme do kastrůlku na rozehřáté máslo s trochou oleje. Maso zprudka podusíme a podlijeme vývarem a poté necháme pod pokličkou změknout. Pak stehna vyjmeme a přilijeme smetanu s rozkvedlanou moukou a paprikou. Vše provaříme a dochutíme dle chuti kořením. Omáčku přecedíme, aby byla hladká. Jako příloha se hodí například rýže. Do uvařené rýže pro barevný efekt nasekáme červenou papriku, kterou chvilku podusíme.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno