

| Ingredience: | |
| kuřecí čtvrtky | 2 ks |
| kysané zelí | 300 g |
| cibule | 1 ks |
| pikantní papriková klobása | 1 nožička |
| sůl | dle chuti |
| česnek | 4 stroužky |
| sladká mletá paprika | 1 lžička |
| kmín | 2 lžičky |
| krupicový cukr | 2 lžičky |
| slanina | 100 g |
| 12% smetana na vaření | 1/2 kelímku |
| Knedlíky: | |
| brambory | 600 g |
| sůl | 2 lžičky |
| vejce | 1 ks |
| hrubá mouka | 200 g |
Pokud jste koupili nebo vám v mražáku zbylo kuřátko, máte tip na nedělní oběd, kde se jen po něm zapráší. Chlupaté knedlíky, jsou jen bonusem k zelíčku.
Pekáček nebo zapékací misku vytřeme slaninou. Dno pokryjeme kysaným zelím, přidáme kmín, cukr a podle chuti i trochu soli. Na zelí dáme na kolečka pokrájenou klobásu a na půl nebo kolečka pokrájenou cibuli. Kuřecí čtvrtky osolíme, vetřeme do nich rozetřený česnek a papriku. Dáme do pekáčku a dokola poklademe na plátky pokrájenou slaninu. Zalijeme smetanou, přiklopíme a pečeme na 200 st. 40 minut. Pak odklopíme a pečeme ještě cca 30 minut, abychom získali zlatou a křupavou kůrčičku.
Knedlíky:
Oloupané brambory najemno nastrouháme a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Přidáme zbytek ingrediencí a vypracujeme středně tuhé těsto. Vykrajujeme lžící a v dlaních zakulatíme do tvaru knedlíků. Vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme od bodu varu cca 7 - 10 min. podle velikosti knedlíků.