Pažitka
Název:

Kuře na zelí


Kuře na zelí


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí stehna4 ks
velká cibule1 ks
česnek3 stroužky
slanina vcelku200 g
kysané zelí1 kg
máslo dle potřeby
sůl dle chuti
červená paprika dle chuti
drcený kmín de chuti
cukr krupice na doslazení zelí dle chuti
Postup přípravy:

Kdo by neměl rád recepty z jednoho pekáče! Já dávám zelí pod kuře i víc než uvádím v receptu, protože zbylé zelí je úplně super do slaného štrůdlu.

Tohle je můj oblíbený recept na kuře už od dětství. U nás doma se dělalo i na čerstvém zelí, ale když my teď nakládáme každý podzim plný zelňák, tak používám jen kysané. Mimochodem, náš zelňák už je prázdný! Fakt jsme za zimu snědli asi 30 litrů zelí.

Pokrájejte cibuli, česnek a slaninu na kostičky a dejte na dno pekáče.

Kuřecí stehna osolte, okořeňte paprikou a drceným kmínem, na každé stehno položte kousek másla, podlijte trochou vody a dejte péct do trouby na 200°C na půl hodiny (zakryté).

Po půl hodině stehna z pekáče vyndejte, do výpeku dejte zelí (pokud máte zelí hodně kyselé, můžete přidat podle chuti cukr), promíchejte a podlijte trochou vody. Na zelí položte stehna, přiklopte a vraťte do trouby na 30-40 minut. Po třiceti minutách pekáč otevřete a dopečte dozlatova.

Kuře na zelí je nejlepší s bramborovým knedlíkem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno