Pažitka
Název:

Kuře na zimní zelenině


Kuře na zimní zelenině


Ingredience:
Zelenina cca 500g:
tuřín dle chuti
mrkev dle chuti
žlutá řepa dle chuti
fenykl dle chuti
cibule dle chuti
česnek dle chuti
balsamicocca 1 lžíce
čerstvý rozmarýn dle chuti
čerstvý tymián dle chuti
Maso:
naporocované kuře nebo stehna dle potřeby
olivový olej dle potřeby
máslo kousek
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Jak se z toho deprimujícího celodenního zimního šera nezbláznit? No přece uvařit si něco dobrého a krásně barvami hýřícího. A ještě k tomu zdravého. Zimní zelenina je v plné síle a plná živin a vitamínů, tak proč si jí nedopřát pořádnou porci. A maso jako bonus.

Příprava je velmi  jednoduchá. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, přidáme posekané bylinky a česnek a promícháme s balsamicem a olejem. Vložíme do pekáčku nebo , jako já, do remosky a mezi zeleninu poskládáme naporcované, osolené kuře. Já na kuře používám oblíbené koření od Antonína, ale dejte, jaké vyhovuje vám. Přece jen kuřecí maso je trochu mdlé chuti, tak ho musíme vylepšit.

Podlijeme trochou vody a dáme péct. Remoska je jasná a pokud budete péct v troubě, tak na 200C, nejprve přiklopené cca 40 minut a pak odkryté, aby se vytvořila na kuřeti křupavá kůrčička a zelenina se taky malinko opekla do barvy. Občas zeleninu promíchejte. Nakonec přidejte kousek másla, které všechno pěkně ovoní a dochutí. A je hotovo, jiné přílohy není potřeba.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno