Pažitka
Název:

Kuře piri-piri a kořeněná rýže


Kuře piri-piri a kořeněná rýže


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí stehna rozdělená na horní a dolní4 ks
marináda piri-piri dle chuti
uvařená rýže dle potřeby
červená paprika1 ks
jarní cibulka3 ks
uzená mletá paprika1 lžíce
sůl dle chuti
olej dle potřeby
Postup přípravy:

Milovníci pálivějších jídel, radujte se! Příprava je rychlá a jednoduchá, výsledek stojí za to! Máme rádi jen tu samotnou rýži, ale maso je maso.

Do ledničky dáme minimálně na 30 minut odpočívat maso, do každého kousku jsme udělali několik zářezů a potřeli jsme je marinádou piri-piri. Troubu rozehřejeme na 200°C a naložené maso pečeme 30 minut, poté na dalších 15 minut zvýšíme teplotu na 220°C.
V pánvi opečeme na oleji nakrájenou papriku a bílou část jarní cibulky. Přidáme protlak a uzenou papriku, vmícháme rýži, která se ráda přichytává, proto stále odškrabujeme ode dna. Všechna rýže se má obalit. Podle chuti osolíme, na rýži položíme kuřecí porce a posypeme nakrájenou zelenou jarní cibulkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Tereza Pekárková

    zavřít okno