Pažitka
Název:

Kuře po myslivecku (Pollo alla cacciatora)


Kuře po myslivecku (Pollo alla cacciatora)


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí stehna2 ks
drcená rajčata300 g
ančovičky6 filetů
černé olivy (Kalamata) dle chuti
kvalitní červené víno150 ml
česnek2 stroužky
bobkový list3 ks
čerstvý rozmarýn pár snítek
hladká mouka dle potřeby
olivový olej dle potřeby
cukr špetka
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Tento italský recept je velmi známý, snadný a chutný. Tyhle tři informace vám musí stačit pro jeho vyzkoušení.

Recept vznikl ve spolupráci s vinotékou Globus a sommelierka Marie Mlynaříková k němu vybrala a napárovala skvělé červené víno. Cit.: "Rajčata a olivy jsou lehce problematické suroviny k párování s vínem. Nicméně plné červené víno odrůdy Sangiovese, která má primárně ovocný projev, připomínající letní zahradní ovoce, a kořenité tóny si s nimi snadno poradí. Maremma Toscana Sangiovese má typický ovocný projev se stopami koření a až animálními tóny, které výraznou chuť rajčat a oliv krásně doplní."

 

Kuřecí stehna rozdělte v kloubech a rozřízněte na dvě části. Maso osolte, opepřete a poprašte moukou. V pekáčku nebo v pánvi vhodné i do trouby rozpalte olivový olej, z masa oklepejte přebytečnou mouku a opečte ze všech stran.

Vyjměte a vhoďte posekané stroužky česneku. Malou chvilku je restujte, jen tak dlouho, aby nezhnědly a vraťte zpět maso. Podlijte vínem a nechte většinu odpařit. Přidejte posekané ančovičky, zalijte drcenými rajčaty, vhoďte bobkové listy, rozmarýn, olivy a malinko podlijte vodou nebo vývarem. Dochuťte solí a trochou cukru, abyste zmírnili kyselost rajčat, je-li potřeba.

Přiklopte a vložte do trouby rozpálené na 200°C. V průběhu pečení jednou obraťte, případně podlijte. Po zhruba 40ti minutách odklopte a maso dopečte.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno