Pažitka
Název:

Kuře s řapíkatým celere a omáčkou z jablek a cideru


Kuře s řapíkatým celere a omáčkou z jablek a cideru


Ingredience:
Ingredience:
kuře4 porce
řapíkatý celer6 stonků
jablko (kyselejší odrůda)1 ks
Appel Cider (verze Dry)1 láhev (330 ml)
sůl dle chuti
pepř špetka
tymián dle chuti
brusinky dle chuti
Příloha:
brambory dle potřeby
Postup přípravy:

Nevím co jsi o mně myslely prodavačky v té malé samoobsluze u nás na sídlišti, když jsem se tam v poledne přiřítila s dítětem v náručí, vzala dvě lahve cideru a dceři vrazila do ruky rohlík. Asi si musely říct "chudák děcko" . Já jsem ale věděla, že ho k tomuto receptu prostě potřebuji a tak jsem riskovala pověst vzorné mámy, vyplatilo se.

Jablko oloupejte, odstraňte jadřince a nakrájejte na menší kostky. Z řapíkatého celeru odstraňte vnější vlákna a nakrájejte pěticentimetrové kousky. Do pekáčku dejte kousky jablek a celeru a na ně položte porce kuřete. Lehce osolte a opepřete, přidejte tymián a zalijte cca 1,5 dcl cideru. Pečte v rozehřáté troubě tak jak jste zvyklí péct kuře. Doporučuji péct přikryté pokličkou, nebo alobalem. Přibližně 20 minut před koncem pečení kuře odkryjte, promíchejte a přilijte zbývající cider a pokud chcete, můžete přidat sušené brusinky. Kůže kuřete díky cukru v cideru krásně zezlátne. Jablka a celer lehce promíchejte. Protože byla jablka oloupaná a nakrájená na malé kousky, tak se pečením rozpadnou a omáčku zahustí. Omáčku dle chuti dosolte. 
Podávejte s opékanými, nebo šťouchanými brambory.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno