Pažitka
Název:

Kuře v kokosu


Kuře v kokosu


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí řízek4 ks
bílek2 ks
strouhaný kokos6 - 8 lžic
salátová okurka1 ks
červená cibule1 ks
olivový olej trochu
vinný ocet dle chuti
javorový sirup dle chuti
sůl špetka
pepř špetka
česnek4 stroužky
Postup přípravy:

Smažený řízek s bramborovým salátem je sice česká klasika, ale poměrně tučná a těžká. Tak proč nezapojit fantazii a nevytvořit si svoji vlastní verzi, na které si nejen pochutnáte, ale budete jíst i zdravě a dietně.

Kuřecí maso osolíme, opepříme, naložíme do olivového oleje s česnekem a necháme alespoň hodinku v chladu odležet. Potom  maso protáhneme v misce, s mírně prošlehanými bílky a obalíme ve strouhaném kokosu. Pečeme v troubě na mírně naolejovaném pečícím papíře na 200 stupňů asi 20 minut,1x obrátíme.

Mezitím si pokrájíme okurku na slabé plátky a smícháme ji v míse s červenou cibulí, nakrájenou na tenká kolečka, ochutíme solí, pepřem, bílým vinným octem a kapkou javorového sirupu. Promícháme a podáváme s kuřetem jako lehký oběd nebo večeři .

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Milena Jandusová

    zavřít okno