Pažitka
Název:

Kuře v marinádě


Kuře v marinádě


Ingredience:
olivový olej trochu
med1 lžíce
chilli špetka
sůl špetka
pepř špetka
bílý jogurt1 kelímek
česnek2 stroužky
šafrán špetka
šťáva z citronu1/2 ks
kuřecí maso dle potřeby
Ingredience:
Postup přípravy:

Taková malá zdravá rychlovka, která se hodí třeba na večeři ve dvou. Můžete doladit třeba lahví dobrého vína.

K tomuto receptu asi nemusím psát ani žádný významný postup. Marináda je jednoduchá. Do olivového oleje přidáme lžíci medu a dle chuti chilli. Maso potřete marinádou nebo jej nechte v marinádě prostě nějaký čas ležet. Poté maso orestujeme na rozpálené pánvi. Dochutíme solí a pepřem.

Na dip potřebujeme bílý jogurt, 2 stroužky česneku, trochu sušeného šafránu, šťávu z půlky citronu, sůl a pepř. Vše promícháme a necháme chvíli v lednici odležet. 
Podáváme s grilovanou zeleninou nebo křupavou bagetkou. Na co máte zrovna chuť. Já volil cuketu plněnou okurkovým salátem. Okurku zakápněte olivovým olejem, troškou citrónu, posolte a opepřete.


www.facebook.com/RegionNaTaliri

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Petr Chudárek

    zavřít okno