Pažitka
Název:

Kuřecí čtvrtky na celeru


Kuřecí čtvrtky na celeru


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí čtvrtky2 ks
máslo1 plátek
olej1 lžička
sladká mletá paprika1 lžička
menší cibule nakrájená nadrobno1 ks
malý celer nastrouhaný nahrubo1 ks
prolisovaný česnek1 stroužek
vývar nebo vodacca 400 ml
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
Postup přípravy:

Chutná Vám celer? Pokud ano, jistě si pochutnáte na tomto kuřátku, které je v kombinace s celerem naprosto geniální.

V širším kastrolu, ke kterému máme i pokličku, rozehřejeme máslo s olejem. Přidáme nakrájenou cibuli a restujeme dosklovita. Přidáme mletou papriku, rychle promícháme a podlijeme 250ml vývaru.
Zasypeme nastrouhaným celerem, položíme opláchnuté, mírně osolené a opepřené kuřecí čtvrtky a přiklopíme pokličkou.
Kastrol vložíme do předehřáté trouby a na 1/2 výkon pečeme 25 minut. Poté pokličku odstraníme, přidáme zbytek vývaru a na 3/4 výkon dopečeme maso doměkka.
Maso z kastrolu vytáhneme a uchováme v teple. Šťávu ponorným mixérem rozmixujeme, podle potřeby naředíme, dochutíme solí a prolisovaným česnekem a na sporáku převaříme.
Podáváme s rýží.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno