Pažitka
Název:

Kuřecí gratinované s hruškou, celerem a nivou


Kuřecí gratinované s hruškou, celerem a nivou


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prso nebo stehenní řízek1 ks
hruška1 ks
menší celer1/4 ks
niva100 g
smetana na vařenícca 3 lžíce
koření na kuře (používám bejby gril) špetka
pepř špetka
sůl špetka
olej trochu
Postup přípravy:

Jestli vás v kuchyni baví trošku experimentovat s chutěmi, tento recept je ten pravý. Kombinace hrušky, sýru a kuřecího masa, vás musí prostě okouzlit.

Maso nakrájíme na slabší plátky, trošku osolíme a okořeníme.

Hrušku a celer nakrájíme na plátky tenké cca 3mm. Na pánvi s olejem opečeme z obou stran maso, nemusí být úplně propečené, ještě se dopeče v troubě. Maso přendáme do zapékací misky a na téže pánvi opečeme zlehka hrušku i celer.

Plátky zakryjeme maso, opepříme a poklademe nakrájenou či nastrouhanou (rozdrobenou) nivou.  

Vložíme do trouby a pečeme cca 15 minut, poté polijeme smetanou a pečeme ještě 10 minut. Šťávou můžeme gratin přelévat.
Myslím, že by se určitě do tomuto pokrmu hodilo pár lístků čerstvého tymiánu, příště přidám.

 

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno