

| Krůtí bochánky: | |
| mletá krůtí prsa | 650 g |
| kukuřičná strouhanka (křupavá) | 70 g |
| sójová omáčka | 1 lžíce |
| česnek | 2 stroužky |
| čerstvá bazalka | 10 lístků |
| olej | 1 lžíce |
| chilli | špetka |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| Kuřecí hamburger: | |
| kuřecí maso | 750 g |
| sušená rajčata | 2 ks |
| cibule | 1 ks |
| mletá paprika | 1 lžička |
| čerstvá pažitka | 1 hrst |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
Letní grilování a venkovní párty jsou v plném proudu. Po receptu na domácí grahamburgerové housky přichází receptík pro nás lidičky, kteří nemají možnost grilovat a rádi by si vychutnali šťavnatý domácí hamburger.
Krůtí bochánky:
V míse smícháme všechny ingredience s nasekanou bazalkou a prolisovaným česnekem. Připravíme si plech s pečícím papírem. Pomocí kulatého tvořítka vytvarujeme 6 vyšších placiček. Předehřejeme troubu na 220°C a pečeme 10min, poté bochánky obrátíme a pečeme 10min z druhé strany.
Kuřecí hamburger:
Do robota dáme maso, sušená rajčata a rozmixujeme. Směs přendáme do mísy, přidáme najemno nasekanou cibuli a pažitku, papriku, osolíme a opepříme. Opět si připravíme plech s pečícím papírem. Pomocí kulatého tvořítka vytvarujeme 6 vyšších placiček. Předehřejeme troubu na 220°C a pečeme 7min, poté bochánky obrátíme a pečeme 7min z druhé strany.
Podrobné info: