Pažitka
Název:

Kuřecí hamburger


Kuřecí hamburger


Ingredience:
Krůtí bochánky:
mletá krůtí prsa650 g
kukuřičná strouhanka (křupavá)70 g
sójová omáčka1 lžíce
česnek2 stroužky
čerstvá bazalka10 lístků
olej1 lžíce
chilli špetka
sůl špetka
pepř špetka
Kuřecí hamburger:
kuřecí maso750 g
sušená rajčata2 ks
cibule1 ks
mletá paprika1 lžička
čerstvá pažitka1 hrst
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Letní grilování a venkovní párty jsou v plném proudu. Po receptu na domácí grahamburgerové housky přichází receptík pro nás lidičky, kteří nemají možnost grilovat a rádi by si vychutnali šťavnatý domácí hamburger.

Krůtí bochánky:

V míse smícháme všechny ingredience s nasekanou bazalkou a prolisovaným česnekem. Připravíme si plech s pečícím papírem. Pomocí kulatého tvořítka vytvarujeme 6 vyšších placiček. Předehřejeme troubu na 220°C a pečeme 10min, poté bochánky obrátíme a pečeme 10min z druhé strany.

Kuřecí hamburger:

Do robota dáme maso, sušená rajčata a rozmixujeme. Směs přendáme do mísy, přidáme najemno nasekanou cibuli a pažitku, papriku, osolíme a opepříme. Opět si připravíme plech s pečícím papírem. Pomocí kulatého tvořítka vytvarujeme 6 vyšších placiček. Předehřejeme troubu na 220°C a pečeme 7min, poté bochánky obrátíme a pečeme 7min z druhé strany.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Lentesová

    zavřít okno