pšeničná tortilla (o průměru 15 cm) | 2 ks |
kuřecí stehenní nebo prsní řízek | 1 ks |
červené sterilované fazole | dle pořeby |
tvrdý sýr (nejlépe čedar; já bohužel neměla, tak jsem dala Blaťácké zlato) | 200 g |
nakládané papričky Jalapeňo | dle chuti |
Omáčka: | |
cibule | 1 ks |
česnek | 2 stroužky |
sterilovaná rajčata (já měla domácí) | 1 plechovka |
feferonka | 1 ks |
olej | trochu |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
Ingredience: |
Tak trochu ostřejší tortilly plněné kuřecím masem.
Nejprve si dáme vařit do osolené vody maso. Když je měkké, natrháme ho pomocí vidličky na proužky.
Omáčku si připravíme jednoduchým způsobem. Na oleji zpěníme cibuli, po chvilce přidáme posekaný česnek a feferonku a restujeme, dokud nám česnek nezačne mírně zlátnout. Pak přilijeme rajčata, osolíme a opepříme. Vaříme zhruba 10 minut, aby se tekutina zredukovala a pokud je potřeba, rajčata trochu rozmačkáme.
Na tortilly rozložíme posekané jalapeňo papričky, maso, fazole, sýr a můžeme přidat ještě čerstvou feferonku. Pevně zabalíme a vložíme do zapékací misky. Pokud nám zbyly fazole, dáme je okolo tortill. Zalijeme omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct do zlatova do rozpálené trouby na 200°C.
Můžeme podávat s kopečkem zakysané smetany.