

| Ingredience: | |
| kuřecí játra | 500 g |
| bílé víno | 200 ml |
| rajčata Pomodori | 1 plechovka |
| šalotka | 1 ks |
| česnek | 2 stroužky |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| olej | dle potřeby |
| vývar | dle potřeby |
| provensálské koření | dle chuti |
Játra máme rádi na mnoho způsobů. Tentokrát jsem je zkusila bez restování na cibulce, bez dušení, jelikož jsem nechtěla jsem stát u "plotny" - játra jsou takto také moc chutná.
Játra kuchyňsky upravíme. Vložíme do pekáčku, který jsme pokapali olejem. Játra zasypeme sušeným provensálským kořením, posypeme pokrájenou šalotkou, kousky česneku a zalijeme vínem. Vložíme do rozehřáté trouby zapéci. Podléváme vývarem. Na konec přidáme k játrům loupaná rajčata a ještě chvíli necháme zapéci v troubě. Podáváme s bramborovou harmonikou nebo s vařeným bramborem (rýží).
Podrobné info: