Pažitka
Název:

Kuřecí játra po mexicku


Kuřecí játra po mexicku


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí játra500 g
větší cibule1 ks
drcená rajčata1 plechovka
celer2 řapíky
červená paprika1 ks
červené fazole1 plechovka
sterilovaná kukuřičná zrna1 malá plechovka
koření - já používám na mexická jídla směs Fajitas, kdo nemá nevadí a k tomu špetka sladké papriky, chilli, římský kmín a mletý koriandr dle chuti
česnek2 stroužky
kdo holduje čerstvému koriandru, samozřejmě přidá, kdo ne, dá zelenou petrželku dle chuti
sůl dle chuti
pepř špetka
Postup přípravy:

Játra má buď někdo rád nebo je nemůže ani vidět, natož ochutnat. Zrovna tak ostatní vnitřnosti. Já mám játra ráda, stejně jako vařím ze srdce. I drůbky v polévce miluji. Jinak třeba brzlík, plíce, slezinu, mozeček, ledvinky u nás doma nejíme. Teda ledvinkovou omáčku bych si i dala, ale je s nimi moc práce, radši bych, kdyby mi ji někdo připravil. To bych si pak dala.

Dnešní recept je tak trochu chutí mexický, i když nevím, jestli v Mexiku připravují zrovna játra takovýmto způsobem, se zeleninou a fazolemi. Nikdy jsem tam nebyla. Tak je to jenom moje další variace na játra.

Předem všechno potřebné nakrájíme. Játra na kousky, cibuli najemno, papriku a celer na proužky a česnek posekáme. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme játra, osolíme (drůbeží játra můžeme ihned, neztvrdnou) a orestujeme. Přidáme koření (papriku až nakonec) a nakrájenou papriku s celerem. Podlijeme rajčaty a dusíme 15 minut. Nakonec přidáme prohřát fazole, kukuřici a posekaný česnek. Podle potřeby dochutíme. Podáváme posypané čerstvým koriandrem nebo petrželkou s rýží nebo tortillami.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno