Pažitka
Název:

Kuřecí karbanátky s celerem a koprovým dipem


Kuřecí karbanátky s celerem a koprovým dipem


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsa2 ks
celer1/2 ks
vejce1 ks
strouhanka1 lžíce
kurkuma špetka
majoránka špetka
drcený kmín špetka
česnek1 stroužek
pepř špetka
sůl špetka
Koprový dip:
bílý jogurt1 ks
zakysaná smetana1 ks
kopr1 špetka
sůl1 špetka
hořčice1 lžička
Postup přípravy:

Karbanátky jsou nejlepším receptem, který můžete obměňovat a vymýšlet různé ingredience, které vás pořád baví. My je doma milujeme, ale omáčka v podobě této nesmí chybět. Posuďte sami?!

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, nejlépe přes noc necháme naložené v oleji a lžičce kurkumy. Kdo zrovna nemá v kuchyni kurkumu, dá kari. Však kurkumu nezapomeňte koupit při dalším nákupu. Určitě si ji oblíbíte.

Maso a cerel nameleme na mlýnku, přidáme véjce, strouhanku a dochutíme dle libosti. 

Tvoříme placky a smažíme na oleji, ve kterém bylo maso naloženo, nebo pečeme v troubě na pečícím papíře.

Než se nám karbanátky usmaží, uděláme si rychlý dip. V mističce jednoduše smícháme býlý jogurt, zakysanou smetanu a lžičku hořčice dle chuti. Však krémžskou asi nedoporučuji (smích) Poté dochutíme nasekaným koprem, solí a buďto ihned podáváme, nebo necháme chvilku v chladnu uležet.

Kdo má rád zeleninu, dá si pouze zeleninovou oblohu, kterou může též pokapat dipem. Však křupavá bagetka by určitě na škodu nebyla.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Pavla Stenglová

    zavřít okno