

| Ingredience: | |
| kuřecí prsa nebo stehení plátky | 500 g |
| sušená rajčata naložená v oleji | 8 ks |
| tvrdého sýru | 100 g |
| menší cibule | 1 ks |
| stroužek česneku | 2-3 ks |
| vejce | 1 ks |
| mletá paprika | 1 kávová lžíce |
| zelená petrželka | hrstka |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| strouhanka | hrstička |
| olivový olej |
Tyto vynikající karbenátky můžete podávat právě s populárními celerovými hranolkami.
Maso umeleme na masovém strojku. Přidáme k němu nakrájená sušená rajčata, vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, rozdrcený česnek, najemno nakrájenou cibuli, koření a posekanou petrželku.
Osolíme a důkladně směs promícháme. Necháme uležet alespoň půl hodiny v lednici.
Poté ze směsi vytvarujeme karbanátky, lehce je obalíme ve strouhance a opečeme pozvolna klasicky na pánvi s olejem nebo je vložíme do trouby, lehce potřené olejem a pečeme na 180 - 200°C dozlatova.
Podávala jsem s celerovými hranolkami.