Pažitka
Název:

Kuřecí karbanátky se sušenými rajčaty a sýrem


Kuřecí karbanátky se sušenými rajčaty a sýrem


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsa nebo stehení plátky500 g
sušená rajčata naložená v oleji8 ks
tvrdého sýru100 g
menší cibule1 ks
stroužek česneku2-3 ks
vejce1 ks
mletá paprika1 kávová lžíce
zelená petrželka hrstka
sůl špetka
pepř špetka
strouhanka hrstička
olivový olej
Postup přípravy:

Tyto vynikající karbenátky můžete podávat právě s populárními celerovými hranolkami. 

Maso umeleme na masovém strojku. Přidáme k němu nakrájená sušená rajčata, vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, rozdrcený česnek, najemno nakrájenou cibuli, koření a posekanou petrželku.
Osolíme a důkladně směs promícháme. Necháme uležet alespoň půl hodiny v lednici.
Poté ze směsi vytvarujeme karbanátky, lehce je obalíme ve strouhance a opečeme pozvolna klasicky na pánvi s olejem nebo je vložíme do trouby, lehce potřené olejem a pečeme na 180 - 200°C dozlatova.
Podávala jsem s celerovými hranolkami. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno