Ingredience: | |
kuřecí prsa nebo stehení plátky | 500 g |
sušená rajčata naložená v oleji | 8 ks |
tvrdého sýru | 100 g |
menší cibule | 1 ks |
stroužek česneku | 2-3 ks |
vejce | 1 ks |
mletá paprika | 1 kávová lžíce |
zelená petrželka | hrstka |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
strouhanka | hrstička |
olivový olej |
Tyto vynikající karbenátky můžete podávat právě s populárními celerovými hranolkami.
Maso umeleme na masovém strojku. Přidáme k němu nakrájená sušená rajčata, vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, rozdrcený česnek, najemno nakrájenou cibuli, koření a posekanou petrželku.
Osolíme a důkladně směs promícháme. Necháme uležet alespoň půl hodiny v lednici.
Poté ze směsi vytvarujeme karbanátky, lehce je obalíme ve strouhance a opečeme pozvolna klasicky na pánvi s olejem nebo je vložíme do trouby, lehce potřené olejem a pečeme na 180 - 200°C dozlatova.
Podávala jsem s celerovými hranolkami.