Pažitka
Název:

Kuřecí karbanátky se sýrem a bramborovou kaší


Kuřecí karbanátky se sýrem a bramborovou kaší


Ingredience:
Ingredience:
mleté kuřecí maso500 g
nastrouhaná gouda150 g
vejce1 ks
česnek2-3 stroužky
hořčice1 lžíce
kečup1 lžíce
majoránky1 hrstička
sůl1 špetka
pepř1 špetka
strouhanka1 hrstka
olej /sádlo na smažení2-3 velké lžíce
Příloha:
brabbory500 g
máslo1 lžíce
čerstvá pažitka1 hrstka
Postup přípravy:

Karbanátky jsou rychlé vděčné jídlo. Určitě si je zamilují i děti, které maso na způsob řízku, vždy milují.

Do mísy dáme mleté maso, sůl, pepř, majoránku, prolisovaný česnek, vajíčko, hořčici, kečup.
Goudu nebo jiný sýr nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme k masu.
Všechno dobře promícháme a podle potřeby přidáme trochu strouhanky.
Vytvarujeme karbanátky a jemně je obalíme ve strouhance.
Smažíme na sádle nebo na oleji. Hotové poklademe na ubrousky.

Podáváme s bramborou kaší, sypanou čerstvou pažitkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Romana Važanská

    zavřít okno