Pažitka
Název:

Kuřecí kari s citronovou trávou, bazalkou a ořechy


Kuřecí kari s citronovou trávou, bazalkou a ořechy


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí vykostěná stehna500 g
olej50 g
citronová tráva2 ks
cibule200 g
kokosové mléko150 g
cuketa200 g
palmový cukr špetka
limetka1 ks
bazalka10 listů
sůl špetka
cukr špetka
lískové ořechy30 g
žluté kari50 g
Postup přípravy:

Thajský recept pouličních prodejců.

Maso nakrájíme na kousky cca 3x3cm, cibulku a cuketu nakrájíme na stejné kousky. Maso orestujeme na hlubší pánvičce zhruba 7min. Poté přidáme cuketu a cibuli a restujeme dalších 5min. Přidáme sůl, cukr, šťávu z jedné limetky, lískové ořechy a dvě celé citrónové trávy. Lehce podusíme a zasypeme kari (může být i pasta). Na konec zalijeme kokosovým mlékem a strouhneme palmový cukr (může být i lžička medu). Podáváme s rýží, nudlemi nebo pečivem! 


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
František Lev

    zavřít okno