

| Špízy: | |
| vykoštěná kuřecí stehna | 500 g |
| bílý jogurt | 150 g |
| med | 2 lžíce |
| limetková šťáva | 2 lžíce |
| zázvor | 1 lžíce |
| česnek | 2 stroužky |
| kari koření | 2 lžíce |
| sůl | 1 lžička |
| olej | dle potřeby |
| Kuskus: | |
| kuskus | 400 g |
| kuřecí vývar | 0,5 l |
| menší pórek | 1/4 ks |
| máta | 2 lžíce |
| limetková šťáva | 1 lžíce |
Na víkendové vaření se snažím vždy naplánovat nějaký "netradiční" oběd. Sobota a neděle jsou totiž jediné dny, kdy se naše rodina sejde u společného stolu. Při brouzdání internetem a hledáním inspirace jsem narazila na tento recept. Pár surovin jsem vyměnila, pár vynechala a tohle je výsledek.
Ve větší misce si připravíme marinádu na maso - rozmícháme jogurt, najemno nastrouhaný zázvor, med, limetkovou šťávu, kari koření, rozdrcený česnek a sůl. Maso si nakrájíme na kostky a zamícháme do marinády, necháme nejlépe přes noc uležet v lednici.
Potom maso napícháme na špejle a prudce opečeme na oleji, i s výpekem přendáme do pekáčku a ještě cca 15 minut pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů.
Kuskus si připravíme zalitím vařícího vývaru s najemno nasekaným pórkem. Necháme 10 minut odstát přikryté poklicí, pak přidáme nasekanou mátu a limetkové šťávy, zamícháme.