Pažitka
Název:

Kuřecí kari z kokosového mléka


Kuřecí kari z kokosového mléka


Ingredience:
Ingredience:
velká kuřecí prsa2 ks
kokosové mléko1 plechovka (400ml)
velká žlutá cibule2 ks
česnek3 stroužky
červená paprika1 či 2 ks
kokosový či řepkový olej dle potřeby
kari pasta nebo 2 lžičky směsi kari koření*1,5 lžíce
malá chilli paprička1 ks
citronová šťáva1 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
voda/vývar na podlití
vařená rýže příloha
Postup přípravy:

Taky máte rádi asijská pálivá jídla? A co jiného doma vaříte s kokosovým mlékem?

Maso si očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky, posolíme a opepříme.

Do velké pánve (stačí klasická hluboká nepřilnavá pánev, či pokud máte - wok) nalijeme 2 lžíce tuku (já použila kokosový). Necháme zahřát a poté vhodíme nakrájené maso. Posypeme lžičkou kari a necháme dusit, dokud nebude propečené ze všech stran. Nakrájíme si na kostičky cibuli, česnek a červenou papriku. Můžeme dát vařit rýži.

Stáhneme teplotu ploténky, hotové maso přeneseme do misky a do prázdné pánve nalijeme 2 lžíce tuku. Znovu přepneme na nejvyšší teplotu. Po zahřátí vhodíme pokrájenou cibuli, česnek a papriku. Přidáme kari pastu/koření a dobře promícháme. Jakmile se cibule zatáhne, přidáme obsah plechovky kokosového mléka, chilli papričku 1/2 lžičky soli, pepř a 1 šálek vody či vývaru. Pokud se vám zdá být omáčka příliš hustá, přidejte kdykoli další.

Necháme vše provařit zhruba 10 minut na středním plamenu. Poté dochutíme citronovou šťávou a vmícháme opečená kuřecí prsa na kostičky. 

Podáváme s rýží a posypané koriandrem či citronovou trávou. 

Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Štěpánka Petrů

    zavřít okno