Pažitka
Název:

Kuřecí koule ve smetanovo-hořčičné omáčce


Kuřecí koule ve smetanovo-hořčičné omáčce


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsa600 g
rohlík1 ks
mléko100 ml
čerstvé bylinky - já použila kudrnačku, bazalku a majoránku dle chuti
česnek3 stroužky
vejce1 ks
sůl špetka
pepř špetka
olivový olej trochu
Omáčka:
cibule1 ks
zakysaná smetana2 kelímky
hrubozrnná hořčice1 lžíce
sůl špetka
čerstvě mletý pepř špetka
Postup přípravy:

V posledním dílu časopisu Apetit jsem nalezla několik receptů na masové koule, takže mne úplně začala honit mlsná. Připravila jsem tedy masové koule podle mého gusta se smetanovou omáčkou a zde vám nabízím recept. 

Nejprve si pokrájíme rohlík na kostky a namočíme do mléka. Kuřecí prsa si nameleme nebo nasekáme ponorným mixérem. Pokud budeme sekat ponorným mixérem, nakrájíme si prsa nejprve na kostky a teprve potom nasekáme - půjde to mnohem lépe. Přidáme nasekané bylinky, vajíčko, prolisované stroužky česneku, housku, z které jsme předem důkladně vymačkali mléko, osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem a mokrými dlaněmi tvarujeme do tvaru koulí. Na pánvi si rozehřejme lžíci olivového oleje a koule na něm ze všech strach osmažíme. Poté koule vyjmeme, přidáme ještě lžíci olivového oleje a cibuli nakrájenou na kolečka dozlatova osmahneme. Přidáme zakysanou smetanu a lžíci hořčice, osolíme, opepříme a krátce provaříme. Můžeme ještě případně přidat další nasekané bylinky, ale už nemusí být. Podáváme s dlouhými těstovinami typu tagliatelle, pappardelle, špagety a podobně.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Radka Šofrlová

    zavřít okno