

| Ingredience: | |
| kuřecí prsa | 600 g |
| hříbky mražené | 200 g |
| červená cibule | 2 ks |
| slanina | 100 g |
| sádlo | 2 pol. lžíce |
| zakysaná smetana | 1 ks |
| kuřecí bujón gelový | 1 ks |
| solamyl na zahuštění | 1 troška |
| sůl | 1 špetka |
| pepř | 1 špetka |
| uzená paprika | 1 špetka |
| drcený kmín | 1 špetka |
Tento recept jsem okoukala od synka na Moravě, když jsem byla na návštěvě. Doma jsem si vzpomněla na hříbky v mrazáku a hned jsem nelenila a začala vařit.
Tento recept mi moc chutná a doufám, že bude i vám.
Kuřecí prsa kuchyňsky upravíme a pokrájíme na širší nudličky.
Cibuli i slaninku pokrájíme na kostičky.
Cibulku orestujeme v tlakovém hrnci pěkně dozlatova, přidáme slaninku a do tohoto základu vmícháme pokrájené kuřecí kousky.
Restujeme, dokud se maso nezatáhne a nepustí šťávu.
Přidáme špetku zauzené papriky, tu mám osobně moc ráda.
K masu vmícháme rozmražené hříbky.
Orestujeme s masem, přidáme drcený kmín, čerstvý mletý pepř a zalijeme vše kuřecím gelovým vývarem.
Vše jsem dusila v tlakovém hrnci cca 15 minut.
Když je maso měkoučké, odebereme si do hrníčku nezahuštěnou omáčku z hrnce. Tu vyšleháme spolu se solamylem a zakysanou smetanou. Poté vmícháme přes sítko do omáčky s masem a hříbky, tak, aby se netvořily hrudky. Dochutíme dle chuti.
Podáváme s domácím knedlíkem. Omáčka je chutná nejvíce druhý den, kdy se chutě prolínají.
Dobrou chuť!