Pažitka
Název:

Kuřecí kousky na hříbkách


Kuřecí kousky na hříbkách


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsa600 g
hříbky mražené200 g
červená cibule2 ks
slanina100 g
sádlo2 pol. lžíce
zakysaná smetana1 ks
kuřecí bujón gelový1 ks
solamyl na zahuštění1 troška
sůl1 špetka
pepř1 špetka
uzená paprika1 špetka
drcený kmín1 špetka
Postup přípravy:

Tento recept jsem okoukala od synka na Moravě, když jsem byla na návštěvě. Doma jsem si vzpomněla na hříbky v mrazáku a hned jsem nelenila a začala vařit.
Tento recept mi moc chutná a doufám, že bude i vám.

Kuřecí prsa kuchyňsky upravíme a pokrájíme na širší nudličky.
Cibuli i slaninku pokrájíme na kostičky.
Cibulku orestujeme v tlakovém hrnci pěkně dozlatova, přidáme slaninku a do tohoto základu vmícháme pokrájené kuřecí kousky.
Restujeme, dokud se maso nezatáhne a nepustí šťávu.
Přidáme špetku zauzené papriky, tu mám osobně moc ráda.
K masu vmícháme rozmražené hříbky.
Orestujeme s masem, přidáme drcený kmín, čerstvý mletý pepř a zalijeme vše kuřecím gelovým vývarem.

Vše jsem dusila v tlakovém hrnci cca 15 minut.
Když je maso měkoučké, odebereme si do hrníčku nezahuštěnou omáčku z hrnce. Tu vyšleháme spolu se solamylem a zakysanou smetanou. Poté vmícháme přes sítko do omáčky s masem a hříbky, tak, aby se netvořily hrudky. Dochutíme dle chuti.

Podáváme s domácím knedlíkem. Omáčka je chutná nejvíce druhý den, kdy se chutě prolínají.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno