Pažitka
Název:

Kuřecí kousky se sladkokyselou omáčkou a sezamem


Kuřecí kousky se sladkokyselou omáčkou a sezamem


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí maso nakrájené na kostičky3 - 4 ks
sojová omáčka3 lžíce
sezamová olej1 lžička
Shery1 lžíce
mouka3 lžíce
škrobová moučka2 lžíce
voda2 lžíce
soda1/2 lžičky
olej dle potřeby
Omáčka:
kuřecí vývar300 ml
rýžový ocet4 lžíce
kukuřičný škrob4 lžíce
hnědý cukr180 g
čili pasta1 lžička
česnek1 stroužek
sojová omáčka2 lžíce
sezamový olej2 lžičky
ocet dle chuti
Postup přípravy:

Šťavnaté kuřecí maso se sladkokyselou omáčkou, která je neuvěřitelně jednoduchá, rychlá a hlavně výborná.

Omáčku si připravíme tak, že si připravíme do hrnce kuřecí vývar, do kterého přidáme rýžový ocet, kukuřičný škrob, hnědý cukr, stroužek česneku, sojovou omáčku a sezamový olej. Kdo má rád ostřejší jídla, může přidat také čili pastu. Vše necháme zavařit a je to. Kdo má raději sladdší či kyselejší omáčku, přidá dle chuti cukd či ocet.

Maso smícháme se surovinami a nechame minimálně 20 minut odležet. Marinované maso poté osmažíme na oleji. Jakmile je maso hotové, vyndáme jej a necháme na ubrousku okapat. Poté ho přidáme do hotové omáčky. Nakonec přidáme velkou hrst sezamových seminek a můžeme podávat. Jako příloha se například hodí rýže.

Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Monika Narrath

    zavřít okno