Pažitka
Název:

Kuřecí krém s medvědím česnekem


Kuřecí krém s medvědím česnekem


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí řízek prsní1 ks
menší brambor4 ks
malá cibule1 ks
pórek10 cm
máslo kousek
medvědí česnek hrstka
muškátového oříšku špetka
drcený kmín špetka
sůl špetka
Postup přípravy:

Sluníčko už tahá svými paprsky medvědí česnek ze země. U nás jen na zahradě, kam jsem si zasadila pár cibulek, které se naštěstí docela rychle množí. Ovšem jsou místa, což všem ostatním závidím, kde jsou celé háje prorostlé touto skvělou bylinou s jemnou chutí a vůní česneku.

Všechny ingredience nakrájíme na kostky. Na másle zpěníme cibuli, přidáme maso, pórek a orestujeme. Osolíme, vložíme brambory, okořeníme a zalijeme vodou nebo vývarem ( cca 1 litr). Když je vše měkké, odstavíme, vyjmeme část zeleniny s masem a uchováme ji jako vložku do polévky. Zbytek rozmixujeme dohladka, přisypeme nakrájený medvědí česnek a vrátíme zpět zeleninu s masem. Prohřejeme a dochutíme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno