Pažitka
Název:

Kuřecí křidélka s tandoori cibulovým kuskusem


Kuřecí křidélka s tandoori cibulovým kuskusem


Ingredience:
kuřecí křidélka zbavená špiček8 ks
med1 lžíce
sójová omáčka1 lžíce
feferonový krém (popř. sušené chilli nebo feferonka)2 lžičky
tandoori masala1/2 lžíce
sůl špetka
velká cibule (nakrájená na měsíčky)2 ks
česnek2 stroužky
červená paprika + 1 malá feferonka1 ks
tandoori masala1 lžíce
kuskus dle potřeby
olej trochu
vývar dle potřeby
Ingredience:
Postup přípravy:

Křidélka s kuskusem, opravdu by vás to nenapadlo? Přesto je to super chutná kombinace.

Kuřecí křidélka osolíme a promícháme s uvedenými surovinami. Necháme alespoň půl hodiny marinovat.
Cibuli také osolíme, promícháme s pár kapkami oleje a tandoori kořením. Taktéž necháme odležet.
Troubu si rozehřejeme na 220°C. Na pánvi vhodné do trouby nebo v pekáčku necháme rozpálit olej, trochu ztlumíme oheň a křidélka bez marinády z obou stran opečeme. Musíme dávat pozor, v marinádě je med a ten se rád připaluje. Sejmeme z ohně a vložíme na 15 - 20 minut do trouby dopéct.
V jiné pánvi rozpálíme olej, vsypeme cibuli obalenou kořením a orestujeme tak, aby zůstala křupavá, v polovině restování přidáme na kostičky nakrájenou papriku a nakonec posekaný česnek. Vsypeme kuskus, promícháme s cibulovou směsí, osolíme a zalijeme vroucím vývarem tak, aby tekutina byla cca 1 - 2 cm nad směsí. Přiklopíme, odstavíme a necháme nabobtnat.
Křidélka servírujeme s kuskusem a polijeme výpekem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno