Pažitka
Název:

Kuřecí křídla s chorizem a zeleninou z jednoho pekáče


Kuřecí křídla s chorizem a zeleninou z jednoho pekáče


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí křidélka12 ks
chorizo1 ks
uzený bůček kousek
menší cuketa1 ks
cherry rajčátka hrst
velké brambory6 ks
česnek5 stroužků
cibule1 ks
sladká a uzená mletá paprika dle chuti
čerstvý rozmarýn pár snítek
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Přináším vám zase jeden rychlý a jednoduchý oběd z jednoho pekáče. Což znamená, že nezašpiníte víc jak jedno prkénko a jeden pekáč. Chorizo patří k mým oblíbeným klobásám, kupuji si i salám, má skvělou chuť. Spolu s brambory, zeleninou i kouskem voňavého uzeného bůčku skvěle křidélka doplní. Někdo u křidélek odřezává špičky, já je nechávám, mám je ráda.

Na dno pekáče dáme na cca centimetrové plátky nakrájené brambory, osolíme. Na ně položíme osolená křidélka, obložíme na nudličky nakrájeným uzeným bůčkem a na kolečka pokrájeným chorizem, cibulí a přepůlenými stroužky česneku.

Posypeme oběma paprikami, čerstvým rozmarýnem a podlijeme vodou do výše brambor. Přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C.

Pečeme 45 minut, přidáme přepůlená rajčátka a nakrájenou cuketu. Můžeme zlehka promíchat a dopečeme odkryté asi 15-20 minut.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno