Pažitka
Název:

Kuřecí masíčko na kmíně, zapečené s kedlubnou, kapustou, cibulí a nakládanými okurkami s rýží basmati Ingredience


Kuřecí masíčko na kmíně, zapečené s kedlubnou, kapustou, cibulí a nakládanými okurkami s rýží basmati Ingredience


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko dle potřeby
kuřecí prsní řízky200 g
růžičková kapusta100 g
velká kedlubna1 ks
cibule1 ks
mletý kmín špetka
tapiokový škrob1,5 lžíce
voda dle potřeby
sůl dle chuti
okurky ve sladkokyselém nálevu dle chuti
rýže basmati dle potřeby
Postup přípravy:

Ráno jsem otevřela lednici a koukala na mě kedlubna a kapusta. Původně jsem myslela na polévku, ale když jsem koukla o polici výš a viděla domácí nakládané okurky, tak mě přepadla chuť tyto ingredience zkombinovat, nejdřív to vypadalo, že sním většinu okurek a nic na finální dochucení nezbude, ale naštěstí jich máme v zásobě dost, musím říct, že se mi tato kombinace fakt podařila.

Začala jsem tím, že jsem si očistila růžičkovou kapustu, kterou jsem rozkrájela na poloviny a uvařila v páře. Mezitím jsem si oloupala a najemno nastrouhala kedlubnu, nakrájela najemno cibuli a dala do skleněné zapékací mísy. Na Ghí jsem si zatáhla kuřecí maso, osolila, přidala kmín a přendala do zapékací mísy společně s uvařenou kapustou, přidala kmín, podlila vodou, přidala tapioka škrob, vše společně zamíchala, přiklopila a dala zapéct do rozehřáté trouby na 180-200°C. Nakonec jsem odklopila, přidala najemno nastrouhanou okurku, zamíchala, dosolila 
a dala krátce bez přiklopení zapéct.

Podáváme společně s basmati rýží či vámi oblíbenou přílohou.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno